Remainly - Parterapi Online - Logotyp

10 vanor hos lyckliga par

Ett förhållande är en vacker och komplex sak. Ibland kan de kännas som det enklaste och naturligaste i världen. Dessa stunder när vi helt enkelt klickar med vår partner är vad som gör kärleksfulla relationer till en sån viktig del av livet.

Självklart går de flesta par igenom stunder då denna enkelhet verkar ha gått upp i rök av någon anledning. Det är bara naturligt. Tricket med ett lyckligt förhållande är att kunna se förbi dessa stunder och hitta tillbaka till varandra när dem är över.

För att hålla ert förhållande på rätt spår kan det hjälpa er att lära er om vanorna som lyckliga par har. I denna artikel tar vi en titt på några av de vanligaste vanorna som lyckliga par har, och hur de kan påverka förhållandet.

Ett par som håller händer

Engagemang

Alla förhållanden går igenom tuffa tider och jobbiga stunder. Oavsett hur situationen ser ut; om du är seriös angående ert förhållande så måste du vara 100% engagerad i dess framgång.

Att satsa på sitt förhållande är ofta ett av de första hindren ett par stöter på. När smekmånadsfasen är över och fokuset du haft på din partner minskar kan det skapa en distans mellan er, som lätt kan missuppfattas. Försök att fortsätta vara nyfikna på varandra för att se till att vara på samma våglängd.

Kompromissa

I alla förhållanden måste det kompromissas. Att du är villig att kompromissa gällande dina önskningar för din partners skull är en grundsten i ett lyckligt förhållande och något som borde uppskattas och firas!

Alla bra förhållanden lever på kompromisser, men problem kan uppstå när kompromisserna inte märks eller uppskattas. För att försäkra er om att avundsjuka inte sipprar in i er relation är det viktigt att du är öppen och ärlig angående valen du gör för ert förhållande.

En man och en kvinna kramas i ett fält

Vänskap

Att vara kärvänliga med varandra är underbart, men vem som helst kan nog också tycka att det är tröttsamt i längden. Det är i de lugna ögonblicken som ni kan hitta vänskap hos varandra som kan föra er närmare än någonsin.

Vänskap kan innebära olika saker för olika människor. Ibland kan det vara någon att prata med under middagen. Andra gånger kan det vara nån som du kan ha barnsligt kul med. Var den personen för din partner, så ska du se hur mycket närmare varandra ni kommer.  

Ärlighet

Ärlighet är en hörnsten i varje framgångsrikt förhållande. Det är omöjligt att överskatta detta – ärlighet i varje aspekt är avgörande för alla par. Hemligheter och osagda frustrationer är några av de största fallgroparna när det kommer till uppbrott, och det är viktigt är dessa inte blir ännu allvarligare problem.

Oärlighet (hemligheter och frustrationer) är något som ofta växer långsamt i ett ostadigt förhållande. Tack och lov är ärlighet något som med enkelhet kan introduceras i ert förhållande, oavsett hur långt det är gånget. Under mer utmanande omständigheter kan parrådgivning online öppna dörren till ett sunt och lyckligt förhållande. I ett tidigt stadium kan det räcka att bara prata igenom era känslor och funderingar för att få tillbaka glädjen i ert kärleksliv.

Skratt

Det sägs att skratt är kärlekens essens, och det är svårt att argumentera emot det. Skratt är viktigt för din vardagliga lycka, och att kunna dela dessa stunder med din partner kan ge er romans nytt liv.

För lyckliga par kan det känns som det mest naturliga i världen att skämta och skratta med varandra. För andra kan det vara en utmaning. Om ditt förhållande tillhör det sistnämnda är det första steget att lära sig öppna upp. Skratt och skämt kan vara på bekostnad av en själv. Var istället ärlig med varandra angående era förhoppningar och rädslor, det kan skapa en djupare kontakt mellan er.

En man och en kvinna kysser varandra på en strand i solnedgång

Kärlek

Kärlek får inte bara världen att gå runt, utan även ert förhållande. Den oförklarliga känslan av tillgivenhet och attraktion fungerar som motorn i ert förhållande, och den behöver bränsle så ofta som möjligt.

Ett lyckligt, kärleksfullt par är inte rädda för att visa spontana tecken på kärlek. Detta fungerar dock endast när förhållandet har samma säkra grund som beskrivs i denna artikel. Var ärlig angående dina förhoppningar och förväntningar när det kommer till kärlek, så kommer du få en bättre förståelse för hur du kan tända den där gnistan i ert förhållande.

Öppenhet

Förmodligen är det viktigaste i varje lyckat förhållande helt enkelt att vara öppen med dig själv och med varandra. Öppenhet bör vara det första stadiet i alla förhållanden – öppenhet och vänskap följt av kärlek.

Problemet med öppenhet är att det kan leda till obehagliga diskussioner. För att bygga ett starkare förhållande är dessa diskussioner dock något ni behöver ta tag i och ta er igenom.

Närvaro

Ett till drag som ofta underskattas är att vara närvarande i varandras liv. Att spendera tid tillsammans är en viktig aspekt av alla sunda förhållanden, men närvaro handlar om mer än att bara fysiskt vara där.

Att vara närvarande innebär att vara där både fysiskt och mentalt. Att kunna ha meningsfulla samtal med varandra och utveckla den där förståelsen hjälper par att skapa hälsosamma, kärleksfulla band.

Respekt

Ännu en viktig del av ett lyckat förhållande, som binder samman flera av ovan nämnda delar, är respekt. Genom att ha öppna och ärliga samtal och att vara närvarande i varandras liv kommer ni utveckla en djupare respekt för varandra, vilket kan leda till starkare känslor mellan er.

Sex

Intimitet är ännu en viktig del i lyckade förhållanden. Kärlek får världen att gå runt, men om du verkligen vill få ert kärleksliv att fungera är det viktigt att ni tar tillfälle att njuta av dessa intima stunder så ofta ni kan.

Som med många av aspekterna på denna lista kan sex vara något enkelt för vissa par medan vissa par kämpar mer med detta. För att vara säkra på att ni båda får ut största möjliga njutning av ert sexliv behöver ni ha öppna samtal om detta.Att sätta lite extra krydda i sitt sexliv kan verkligen förvandla ett förhållande.

Om ert förhållande för tillfället är lite skakigt behöver du inte oroa dig. Ofta behöver par bara lite guidning genom dessa stunder. Här på Remainly kan våra professionellt designade onlinerådgivningskurser skapa avgörande och medlande diskussioner mellan dig och din partner, och hjälpa er att komma över de svårigheter ni befinner er i.

Fler artiklar om relationer

Alla priser är per par. Prova kostnadsfritt i 7 dagar.