Remainly - Parterapi Online - Logotyp

Parterapi

Andreas Narum om att söka parterapi

"Jag har genom åren som psykolog och parterapeut träffat många par som har en sak gemensamt: De borde sökt parterapi tidigare! Om de hade gjort det hade de kunnat ha en bättre relation och en bättre livssituation".

Många av paren har haft problem i sin relation under lång tid. De har kanske övervägt en en separation eller skilsmässa, men väljer till slut att prova parterapi. Vanligtvis tar det faktiskt inte så lång tid för paren att lära sig beprövade och praktiska tekniker för att få det bättre och därigenom kunna undvika en separation.

"En kommentar som många av mina par har sagt på vägen ut från min mottagning är: Jag önskar att vi hade sökt hjälp via parterapi för länge sen!".

Många par kanske inte funderar på att söka extern hjälp via parterapi eftersom det då kan kännas som ett misslyckande för deras relation. De hoppas kanske att deras problem löser sig av sig självt eller så orkar de inte ta tag i sina utmaningar. Många par tycker sig inte heller se någon fördel med professionell parterapi.

Därför skapade Andreas, Remainly - så att alla par som önskar kan få hjälp med en gång!

Remainly erbjuder professionell parterapi online!

Prova Remainly idag!

Månadspris är per. Prova kostnadsfritt i 7 dagar.

Video - Parterapi

När bör man söka parterapi

När man är i en krissituation‍

I krissituationer använder många par mycket av sin energi för att argumentera och gräla med varandra. De fastnar i oändliga cirklar av anklagelser och försvarsmekanismer, argument kan bli destruktiva och återkommande och responsen kan bli iskall. Par som är i sådana situationer känner att de drivs längre och längre ifrån varandra.

Om det har varit en otrohetsaffär förstorar det problemen och då kan många känna att den enklaste lösningen skulle kunna vara en separation.

Gå i parterapi. Det är oftast nödvändigt att söka hjälp för att rädda en relation i kris. Om båda parter vill är det möjligt att hitta tillbaka till en bättre relation igen. Men då krävs det att båda är villiga att investera den tid och det engagemang som krävs för att gå i parterapi.

Remainly erbjuder professionell parterapi online för att hjälp par i olika krissituationer.

Ta hjälp av parterapi vid dålig eller obefintlig kommunikation

Dålig kommunikation kan orsaka problem i de flesta förhållanden. Många människor har svårt att uttrycka sina känslor och det är ganska ovanligt att hitta två personer som båda har fått lära sig detta under sin uppväxt. Det är därför ofta en bra idé att söka hjälp via parterapi kring hur man kan lära sig att undvika negativ kommunikation och istället bygga upp en stabil grund för goda vanor och bra kommunikation i en relation.

Denna typ av problem i relationer är ofta vad man kallar tysta ämnen. När par kämpar med sin kommunikation så ökar också antalet ämnen de undviker, och därmed ökar också rädslan för att inleda ett samtal. Även om man undviker att prata med varandra, så leder ofta bristen på kommunikation i sig till att antalet bråk och gräl ökar.

För att undvika detta är det viktigt att:

  • Lära sig mer om uttryckssätt samt hur man kan organisera och kontrollera tankar, känslor och aktiviteter.
  • Öva på att kunna uttrycka sig, tillsammans med sin partner, så att det känns normalt att prata om dessa saker även i vardagen.

Förebyggande parterapi online

Det är en bra idé att regelbundet arbeta med sin relation även när det mesta känns bra, eftersom det då fortfarande är mycket enklare att ändra beteenden som kan få en större negativ inverkan längre fram - Helt enkelt förebyggande parterapi.

När båda parter är avslappnade är det mycket lättare att prata om de små irritationerna i vardagen som så småningom kan förvandlas till friktion och större problem. När det mesta känns bra kan du lära dig att undvika dåliga vanor innan de dyker upp och du kan börja skapa goda vanor. Att gå i parterapi är också en bra tid att utforska era individuella skillnader som par.

På Remainly har vår legitimerade psykolog tagit fram en relationsstig som handlar om förebyggande parterapi online, vi kallar den "Vardagsproblem". Remainly är anonymt och enkelt, och ni gör det när det passar er.

Om en av parterna är skeptisk till parterapi?

Det kan hända att en av parterna är mer angelägen om att söka extern hjälp än den andra. Detta är ganska vanligt bland par, men om du är den motvilliga partnern, tveka inte! Bara det faktum att du visar din partner att du är villig att göra förbättringar är positivt för relationen.

De personer som vägrar att följa med sin partner för att söka hjälp, väntar oftast tills ett ultimatum ställs. Genom att agera tidigare kan du förhindra mycket stress, hjärtesorg och ett eventuellt uppbrott.

Video - Till den skeptiska partnern

Ta del vår samlade erfarenhet kring parterapi

Vår psykolog och parterapeut, Andreas Narum, guidar er via videos, uppgifter och övningar. Våra relationsstigar är uppbyggda med utgångspunkt från Andreas mångåriga erfarenhet och följer en röd tråd för att stödja par med vanliga relationsproblem, eller med förebyggande parterapi.  

 

Till skillnad från traditionell parrådgivning behöver man på Remainly inte boka tid för möten, känna sig stressad för att hinna med att få in det i ett stressigt schema med jobb och kanske andra barn- och familjeaktiviteter. Det kan vara särskilt fördelaktigt för dem som är lite mer introverta personer och kanske har svårt för att kunna öppna sig för en tredje part.

Ni väljer själva när och hur ofta ni vill jobba med Remainlys stigar. Ni kan alltid gå tillbaka och repetera. Materialet från samtliga relationsstigar finns alltid tillgängligt för er.

Parterapi i svenska städer

Parterapi erbjuds i de flesta av Sveriges städer även om utbudet är bättre i större städer som t.ex. Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro och Linköping. Att hitta en privat parterapeut som båda parter skall kännas sig nöjda med kan dock ibland vara utmanande. Väntetiderna är kan dessutom vara långa och parterapi i privat regi kan vara ganska dyrt per besök.


I mellanstora städer är utbudet av parterapi oftast bra. I t.ex. Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Lund och Umeå finns det gott om parterapeuter att välja bland. Fördelen med Remainly är att ni slipper väntetider och att ni kan använda tjänsten när det passar er.     


I lite mindre städer som t.ex. Gävle, Borås, Södertälje, Eskilstuna och Halmstad är utbudet av parterapi begränsat. Det kan kanske då vara bra att veta att på Remainly är ni helt anonyma. Gör som tusentals andra nöjda par - Förbättra relationen på egen hand med våra professionellt utformade självhjälpsprogram.

Mer om parterapi

Online parterapi vs traditionell parterapi jämförelse
Online parterapi vs. Traditionell parterapi

Vad fungerar bäst? Parterapi online eller mer traditionell parterapi? I denna artikel går vi igenom fördelar respektive nackdelar med båda varianterna.

Kvinna söker parterapi online med mobilen | Remainly
Hur söker man parterapi online?

De flesta personer har oftast många konfliktartade känslor och tankar kring ordet parterapi. Här kommer några tips för dig som överväger parterapi online.

Parterapi kan hjälpa ert förhållande | Remainly.se
5 sätt parterapi kan stärka förhållandet

Parterapi behöver inte tecken på att relationen är på väg att ta slut. Tvärtom kan det vara ett sätt att stärka en relation och förhindra senare problem.

Månadspris är per par. Prova kostnadsfritt i 7 dagar.