Remainly - Parterapi Online - Logotyp

Hur söker man parterapi online?

Att söka parterapi online: Ett litet steg mot en stor förbättring

Många av oss har väldigt många konfliktartade känslor och tankar kring parterapi. Men ofta är det ett viktig första steg mot att förbättra, reparera eller rädda en relation. Här kommer några tips för dig som överväger parterapi online.

Kvinna söker parterapi online med mobilen | Remainly

Få hjälp på era villkor genom att söka parterapi på nätet

Statistisk sett så kommer en ganska stor del av oss att någon gång i livet genomgå en separation eller skilsmässa. Ofta så upptäcker man ganska tidigt att något inte riktigt stämmer i relationen. Kanske handlar det om att man upplever kommunikationssvårigheter eller att känslorna helt enkelt drar åt olika håll. Läs mer om dålig kommunikation i relationer genom att klicka här.


Viktigt att komma ihåg är att det finns hopp om att rädda även den mest problematiska relationen. Parterapi har länge varit ett givet sätt att med stöd av en objektiv och vägledande tredje part reda ut vad som inte fungerar.

Men för många förknippas kanske traditionell parterapi ofta med obekväma möten hos terapeuter, rådgivare och psykologer. Därför väljer allt fler att söka parterapi online. Men hur går man? Egentligen är det inte svårare än att skapa ett konto och ta del av videobaserat innehåll utformat av en legitimerad psykolog och parterapeut.
Allt sker på era villkor och ni får möjligheten att ta saker i egen takt.

Varför söka parterapi på internet?

När ni söker parterapi online så tar ni ett stort steg mot att förbättra er relation. Men jämfört med ett möte på plats så får ni med nätbaserad parterapi en chans att hitta tillbaka till varandra utifrån era egna omständigheter och förutsättningar. Ett avsevärt mycket mer avslappnad och lättillgängligt alternativ.
Det är ett enkelt sätt att ta del av fördelarna med parterapi utan att behöva anpassa sig rums- eller tidsmässigt.

  • Ni får kontrollen över hur snabbt saker och ting ska fortskrida. Ta det hela stegvis eller gör en djupdykning ned i allt material.
  • En unik chans att i det egna hemmets bekvämlighet axla även de mest svåra och laddade frågorna. Ni kan själv välja hur lång ned på djupet ni vill gå.
  • Ni får möjligheten att ta del av beprövad parterapi samtidigt som ni kan vara helt anonyma. Helt klart rätt förutsättningar för mer avslappnad och ärlig parterapi.
  • Är tillgängligt för alla oavsett var ni befinner er. Gör det möjligt att gå i parterapi även om det inte erbjuds på er hemort.

Ett av de kanske största problemen med traditionell parterapi på plats är att det ökar ribban för att ta steget att faktiskt söka hjälp. Många upplever däremot att det är avsevärt mycket enklare att söka parterapi online.

Eftersom möjligheterna till en enkel lösning verkligen ökar i förhållande till hur tidigt man tar itu med problemet så har man mycket att vinna på att välja enklare och mindre krävande parterapi. Det är däremot viktigt att vara ute i god tid.

När är det dags att söka parterapi? | Remainly

Sammanfattning

Att söka parterapi online kan bli det första steget mot att reparera eller förbättra din och din partners relation. Det är viktigt att vara lyhörd och inte förneka eventuella problem som finns. För desto snabbare man accepterar att något inte står rätt till, desto snabbare har man möjligheten att göra något åt det.

Parterapi på nätet är ett kravlöst och beprövat ätt att få relevant hjälp som faktiskt gör skillnad. Ni får möjligheten att ta del av de verktyg som krävs för att räta upp er relation och uppleva långvarig förbättring.

Vanligt förekommande frågor (FAQ)


När är det dags att söka parterapi?

Det finns ingen given gräns för när det är dags att söka parterapi. Många skjuter däremot upp det för länge. Ofta till den nivå att det faktiskt hade varit gynnsamt om de sökt hjälp tidigare. Om man litar på magkänslan och kopplar bort den stigma som ibland finns kring parterapi så märker man i många fall själv när det är dags. Här är en artikel som beskriver när det kan vara dags att söka parterapi.

Ett typiskt kännetecken är att det upplevs finnas ett avstånd mellan er som tidigare inte var där. Att alltmer energi spenderas på att hantera konflikter är också en indikation som inte bör förbise


Finns det några särskilda krav på oss?

Ni väljer själv hur ni väljer att förhålla er till parterapi på nätet. Det är en av de stora fördelarna. Ni får mycket större kontroll över hur ni lägger upp sessionerna, och hur ni förhåller er till övningarna och tipsen. Därför finns det inga egentliga krav. Ni styr själva. Läs gärna vår artikel 5 sätt parterapi kan hjälpa er förhållande här.


Vilka fördelar kan vi förvänta oss från parterapi?

Det är alltid svårt att generalisera kring vilken nytta ni kan förvänta er av parterapi. Men många upplever att det är ett sätt att hitta tillbaka till något i relationen som man förlorat. Att välja parterapi leder ofta till långsiktigt bättre kommunikation och mer ömsesidig förståelse. På många sätt kommer fördelarna även att stå i direkt relation till vad ni faktiskt vill förändra.

Fler artiklar om relationer

Alla priser är per par. Prova kostnadsfritt i 7 dagar.