Remainly - Parterapi Online - Logotyp

5 sätt parterapi kan stärka förhållandet

Parterapi är något som kanske kan verka som en sista utväg, eller ett tecken på att förhållandet har havererat totalt. Men det kan istället vara raka motsatsen, genom att använda sig av parterapi visar båda parter att de är villiga att arbeta på förhållandet för att det skall förbättras och hålla över tid.

Parterapi är alltså inte ett tecken på att förhållandet är på väg att ta slut. Tvärtom är det ett tecken på att nästa kapitel i ert förhållande är på väg att börja. Här kommer vi att se lite närmare på 5 sätt som parterapi kan hjälpa ert förhållande.

Läs mer om förebyggande parterapi här.

Parterapi kan hjälpa ert förhållande | Remainly.se

1. Hitta tillbaka till varandra

I de fall där det kanske känns som om du och din partner kanske inte ens är tillsammans längre, utan helt enkelt är två personer som råkar bo ihop, så kan parterapi vara svaret på hur ni kan hitta tillbaka till varandra. Genom att använda sig av effektiva tips och övningar som ni kan få från parterapi online så kan ni hitta tillbaka till den där gnistan.

Att man glider isär i ett förhållande är inte nödvändigtvis någon av parternas fel, ibland blir det bara så med tiden. Särskilt i en hektisk vardag där det kan vara svårt att hitta tid att lägga på varandra. Då kan verktygen från parterapi vara precis vad som behövs för att du och din partner ska hitta tillbaka till varandra.

2. Intimitet och passion

Ett förhållande utan intimitet och passion kanske inte låter så roligt. Men faktum är att det är vanligare än man först kan tro att par sakta glider isär och att passionen i förhållandet försvinner. Det kan röra sig om att man kanske är upptagen i arbete, att man har barn eller drabbas av en sjukdom som gör att intimitet läggs på hyllan ett tag.

När det sedan är dags att komma igång med intimiteten igen så kan det av olika anledningar vara svårt att få det att kännas rätt. Då är det utmärkt att använda sig av parterapi för att få verktyg och insikt i vart problemet ligger så att man ska kunna åtgärda det.

Par njuter i solen efter ha gått i parterapi | Remainly.se

3. En gladare vardag

Ett vanligt problem i vardagen för många par är att man på grund av ineffektiv kommunikation bråkar eller tjafsar väldigt mycket. Detta är en riktig energitjuv som tröttar ut både dig och din partner och som kan påverka andra delar av förhållandet negativt.

Att lära sig att kommunicera effektivt och att se saker från varandras perspektiv kan då vara riktigt användbart för att se till få en gladare vardag. När du och din partner kan kommunicera utan att skälla på varandra eller att börja bråka så kommer förhållandet att blomstra på nytt.

4. Verktyg som funkar

När du och din partner bestämmer er för att prova på parterapi eller parterapi online så får ni verktyg som faktiskt fungerar. Genom diskussioner och övningar så kommer man fram till vad som orsakar problematiken i ert förhållande och arbetar för att ni bägge ska få rätt förutsättningar för att hantera problemen. Varje förhållande är unikt och därför är även verktygen oftast unika i sin användning, men målet är att du och din partner ska må bra i ert förhållande.

5. Starkare förhållande inför framtiden

Genom att gå i parterapi så ser ni till att få ett starkare förhållande inför framtiden. Så om problem skulle uppstå i förhållandet i framtiden så har ni ett starkare förhållande i grunden vilket är en stor fördel när det gäller att överkomma framtida utmaningar tillsammans. Så var inte rädd att prova på parterapi då det finns gott om fördelar att hämta som gynnar dig, din partner och ert förhållande.

Fler artiklar om relationer

Alla priser är per par. Prova kostnadsfritt i 7 dagar.