Remainly - Parterapi Online - Logotyp
Läs mer


Gräs i solnedgång  - Remainly

komma över OTROHET

De flesta relationer kan överleva otrohet

Remainly guidar er, steg för steg, så att ni kan läka såren och hitta tillbaka till varandra igen.

Läs mer

Remainly kan hjälpa att komma över otrohet

De känslomässiga skadorna orsakade av otrohet kan vara väldigt smärtsamma, och den första tiden efter ett avslöjande känns ofta mycket jobbig. De flesta par har svårt att på egen hand kunna hantera det som skett, och många känner därför att deras förhållande riskerar att ta slut. Men det behöver inte vara så, det finns hjälp att få för att kunna hitta tillbaka till varandra igen.

"Par som fått hjälp att hitta tillbaka till varandra, efter otrohet, säger ofta att deras relation har blivit bättre. Ett resultat av den tid och engagemang de investerat i varandra"

Prova Remainly idag!

Alla priser är per par. Prova kostnadsfritt i 7 dagar.

Komma över otrohet

Det är viktigt att agera snabbt och korrekt vid otrohet

Känslor av svek, förtvivlan och ilska är vanligt och om du låter dessa känslor driva dig för långt, kan det leda till att du gör saker du kommer att ångra på längre sikt. Låt oss guida dig från början - vår onlinebaserade terapi hjälper dig hantera situationen och läka såren.

 

Baserat på en kombination av forskning och erfarenhet kommer vår psykolog, Andreas Narum, guida er genom inspelade videosessioner och tillhörande samtal och uppgifter ni gör på egen och tillsammans.

Vi vet att tar tid att hantera och bearbeta en otrohet och det är viktigt att jobba med detta i en takt som passar er. Med Remainly finns det inga fasta tider att förhålla sig till och inga möten med någon terapeut att gå på. Använd Remainly på era villkor och när det passar er.

 

De allra flesta förhållanden kan överleva en otrohetsaffär. Om ni båda är villiga att investera den tid och det engagemang som behövs, så kan Remainly hjälpa er att läka såren och få er att hitta tillbaka till varandra igen.

Vad händer vanligtvis vid en otrohetssituation och hur ser den närmsta framtiden ut för paret?

Det första man bör prata om är den nära framtiden. Man behöver kunna prata med varandra utan att fyllas av negativa känslor. Det är ganska vanligt att känna sig överväldigad av just negativa känslor, men håll ut, de lägger sig vanligtvis med tiden. Det är viktigt att tänka på detta när man skall försöka komma över otrohet.

Kanske är det i nuläget oklart om relationen kommer att klara sig. Först behöver man införa en nödbroms som man  kan använda sig av när diskussionerna blir alltför häftiga och anklagande. Vi rekommenderar att man provar sig fram, och tar reda på vilka formuleringar eller gester som kan hjälpa till att bromsa det skenande tåget.

Fundera på hur  gå tillväga för att lägga band på krisen för ett tag. Enas om vad man vill och inte vill berätta för barn, familj och vänner i det här skedet. Håll det ni har kommit överens om.

Dela in dagarna i "trygga zoner" där ni gör vanliga, vardagliga saker, och "samtalszoner" där ni fortsätter arbeta er igenom krisen. Ni måste båda lägga er beskärda del energi på detta.

Ta reda på vem som vet vad och inte. Ha konsekvenserna i beaktande när ni berättar för människor om det ni går igenom. Kom fram till vad ni kan göra för att minimera skadan om ni redan har berättat för många människor.

Kanske måste ni ta tillbaka information och låta vänner och familj veta att vissa saker sades i affekt.

Om ni väljer att anförtro er åt någon, bör partnern vara delaktig i beslutet. Ni gör klokt i att välja en person som är omtänksam och förståndig.

Ta en stund och sammanfatta var ni befinner er just nu. Hur känner ni att det går? Hittar ni tiden att prata? Klarar ni av att respektera de trygga zonerna? Diskutera hur ni skulle kunna hjälpa varandra att få ihop dagarna.

Prata om tidsperspektiv. Är ni båda villiga att lägga ner den tid som krävs för att komma fram till vart ni är på väg? Kanske vet ni ännu inte om ni vill att den här relationen ska fortsätta eller inte. Om ni är osäkra är det bättre att vara ärliga med det än att ljuga. I vilket fall som helst är det en god idé att hålla er till en tidsram. Är ni båda beredda att vara 100% hängivna det här projektet under ett x antal månader? Kom överens om en tidsram och diskutera vad som skulle kunna knuffa er i den ena eller andra riktningen. När ett x antal månader har passerat – ställ er den här frågan igen.

Alla priser är per par. Prova kostnadsfritt i 7 dagar.