Remainly - Parterapi Online - Logotyp

6 viktiga saker för att få tillbaka intimitet i förhållandet

Att vara i ett förhållande där intimitet inte längre ingår kan leda till många olika känslor. Irritation, låg självkänsla, frustration eller ilska är alla vanliga reaktioner på en avsaknad av intimitet. Det finns dock metoder och tips man kan använda sig av för att få tillbaka intimitet i förhållandet. Du behöver alltså inte vara rädd att det kommer att vara likadant för alltid.

Häng med så kikar vi närmare på 6 viktiga saker för att få tillbaka intimitet i förhållandet.

Parterapi kan leda till mer intimitet i förhållandet

1. Erkänn att det finns ett problem

Det allra viktigaste är att erkänna både för sig själv, och för sin partner att det finns ett problem med intimitet i förhållandet. Detta betyder nödvändigtvis inte att ni kastar in handduken, utan snarare att ni belyser problemet och förbereder er att arbeta på att hitta en lösning.

Om du och din partner tidigare har haft intimitet i ert förhållande som nu inte längre finns där, så är chansen stor att ni kommer att hitta tillbaka till varandra.

2. Undersök det känslomässiga tillståndet för förhållandet

Ibland så kan det vara känslomässiga orsaker som ligger bakom bristen av intimitet i förhållandet. Det handlar alltså inte alltid om att du och din partner är upptagna i vardagen, i arbetet eller med eventuella barn.

Bara för att det finns en avsaknad av intimitet så betyder det inte nödvändigtvis att det känslomässiga tillståndet för förhållandet är lidande, tvärtom så kan de andra delarna av förhållandet blomstra. Lägg därför tid och energi på att undersöka det känslomässiga tillståndet för förhållandet och ta pulsen på förhållandet så att säga.

3. Försök att stärka självkänslan

Många gånger så beror bristande intimitet på en brist på självkänsla, vilket är helt naturligt. Om man inte gillar det man ser i spegeln så är det definitivt vanligt att det påverkar vad som händer i sovrummet.

Ett bra tips är då att försöka att stärka självkänslan så gott man kan då detta många gånger är riktigt effektivt. Lär dig att njuta av din egen kropp och att vara bekväm i den, vanliga metoder för detta är meditation, yoga eller träning. Olika saker passar olika personer, försök att hitta det som passar bäst för just dig helt enkelt.

Få tillbaka intimitet i förhållandet | Remainly.se

4. Prova på parterapi

Något som helt klart är värt att prova då det ofta är väldigt effektivt är att prova på parterapi. Du vet väl om att du även kan prova på parterapi online, så att du och din partner kan göra framsteg i komforten av ert eget hem.

Parterapi passar utmärkt för situationer där man kanske försöker att arbeta igenom otrohet eller att förbättra kommunikationen i förhållandet. Majoriteten av de personer som provat på parterapi anser att de fått användbara verktyg att använda sig av i sitt förhållande.

5. Försök att samla inspiration

Detta kan vara ett småklurigt tips beroende på hur just ert förhållande ser ut. Med att samla inspiration så menas nödvändigtvis inte att se på filmer eller bilder där andra personer är intima med varandra.

Men att kanske hämta inspiration från en spännande bok, utmaningar eller helt enkelt genom att erbjuda din partner en nära massage kan vara riktigt hjälpsamt. Gör det som känns naturligt i just ert förhållande och försök att samla inspiration för att vara intima med varandra.

6. Sätt åsido tid för varandra

Detta kanske låter som en självklarhet men faktum är att många personer glömmer bort att göra just detta. Om man aldrig sätter åsido tid för varandra så är det svårt att vara på humör för intimitet. Gör därför en medveten ansträngning att hitta tid för varandra.

Det behöver inte vara varje dag, eller en viss tidsmängd. Försök att hitta vad som känns rätt och naturligt i ert förhållande och kom överens med varandra om vad som känns som ett bra mål gällande tid för varandra. Genom att använda dig av tipsen i denna artikel så kan du och din partner hitta tillbaka till varandra, eller stärka er kommunikation så pass mycket att intimitet kommer naturligt.

Fler artiklar om relationer

Alla priser är per par. Prova kostnadsfritt i 7 dagar.