Remainly - Parterapi Online - Logotyp

Hur kan jag få min partner att spendera mer tid med mig?

Att spendera kvalitetstid tillsammans med din partner är grundläggande för ett lyckligt och sunt förhållande. Det kan dock vara svårt i dagens stressiga samhälle för båda parter i ett förhållande att hitta lika mycket tid att spendera tillsammans.

Att närma sig ämnet kan i sig vara en utmaning, då du inte vill anklaga din partner och sätta hen i en försvarsposition. För att få bäst resultat är det därför viktigt att uttrycka dina tankar och känslor på ett positivt sätt.

Reflektera över dig

Är det din partner som inte ger dig tillräckligt mycket av sin tid, eller är du orealistisk när det kommer till mängden tid du får? Innan du tar upp detta med din partner, tänk över hur mycket tid ni faktiskt spenderar tillsammans och hur mycket mer du tycker är rimligt.

Om du kommer fram till att det är rimligt att ni spenderar mer tid med varandra kommer följande tips hjälpa er att arbeta tillsammans och få tillbaka ert förhållande på rätt spår.

Par som ser ut över havet

Prata med din partner

Bästa sättet att lösa ett problem i ert förhållande är att lära sig aktivt lyssnande och att prata utan att anklaga. Berätta för din partner hur du känner och ta reda på hur hen känner. Ta reda på hur ni skulle kunna spendera mer tid tillsammans. Det kan handla om faktorer som är bortom er kontroll, som jobb eller familjeansvar.

Genom att prata kan ni klargöra hur ni kan spendera mer tid tillsammans, och spendera tiden på ett bättre sätt, som gör er båda lyckliga.

Dumpa distraktionerna

En av de största problemen med kommunikation är att vi drunknar i teknologi. Genom att planera tid då ni lägger ifrån er skärmar kommer ni kunna bli mer fokuserade på varandra. Sitt ner med din partner och planera tiden ni vill lägga på er relation varje vecka. Hitta tider som fungerar för båda, oavsett om det är en specifik tid varje kväll eller en dag per vecka.

Hitta tid som fungerar för er båda två, ni kan behöva kompromissa. Lägg undan elektronik och ge varandra fullständig uppmärksamhet. Detta gör det möjligt att återskapa kontakten mellan er och gör att ni minns vad som gjorde att ni föll för varandra från första början.

Par som spelar Jenga tillsammans hemma

Intressera dig i din partners hobbys

Vi har alla olika intressen, och genom intressera dig för din partners hobbys visar du att du bryr dig. Fråga din partner om du får vara med nästa gång, på så sätt kan du både hitta en ny hobby och bonda över denna hobby tillsammans. Kanske resulterar detta i att din partner intresserar sig för dina intressen också.

Planera en överraskning

Om din partner är stressad kan du planera en överraskning. Exempelvis något din partner tycker om, som du inte provat på tidigare, och som kommer visa din partner att du bryr dig. Fråga innan när din partner har tid, så att du är säker på att ni kommer ha möjlighet till överraskningen och så att den inte orsakar ytterligare stress – men håll innehållet hemligt!

Prova på något nytt tillsammans

Att uppleva något nytt är alltid spännande och låter oss bredda våra perspektiv. Sitt ner tillsammans och skriv en lista på saker ni båda skulle vilja prova, detta kommer hålla gnistan vid liv och kan hjälpa er båda att spendera mer tid tillsammans och prova nya saker.

Par vandrar i naturen
Hur får jag min partner att spendera mer tid med mig

Kommunikation är viktigt i ett förhållande; parterapi kan hjälpa er att hantera en mängd olika frågor som kan uppstå i ert förhållande. Remainly är en online, filmbaserad tjänst som erbjuder parrådgivning ledd av Andreas Løes Narum, expert inom området med flera års erfarenhet. Bläddra igenom alternativen på vår hemsida, vi kan hjälpa er med saker som återkommande gräl, att bli bättre på kommunikation eller att hjälpa er skapa närhet.

Fler artiklar om relationer

Alla priser är per par. Prova kostnadsfritt i 7 dagar.