Remainly - Parterapi Online - Logotyp

Relationsexpertens värdefulla tips: Så kan ni reparera ert förhållande

Så gott som alla parrelationer innebär utmaningar och tuffare perioder, och vissa mer än andra. Det senaste årets pandemi har dessutom påverkat många individer psykiskt – med negativa effekter på relationen som följd.

Remainly är framtagen av psykologen och parterapeuten Andreas Narum och hjälper par att lösa utmaningar samt förbättra förhållandet.

Att gå i parterapi är ingenting ovanligt och det är så gott som oundvikligt att inte någon gång i sitt förhållande, eller äktenskap, ha djupare dalar. Ibland kan det lösas på egen hand, men många vänder sig till en parterapeut för att få professionell hjälp.

Med hjälp av den legitimerade psykologen och erfarna parterapeuten Andreas Narum kan ni tillsammans få hjälp att bearbeta er relation med hjälp av ett flertal informativa och inspirerande videos och övningar, där ni alltid är helt anonyma och där ni själva väljer hur ofta ni vill använda tjänsten.

Så kan ni reparera ert förhållande | Remainly.se

Hjälp för alla par

Med Remainlys tjänst finns det en rad olika relationsstigar, även för de som endast önskar förebyggande terapi. Dessutom finns hjälp att få för de par som upplever kommunikationsproblem, som vill få hjälp att hitta tillbaka till intimitet, krishjälp vid otrohet – och en hel del annat. Alla par som söker hjälp har dock nästan alltid en sak gemensamt, enligt Andreas L. Narum.

– Det är att alla dessa par borde sökt parterapi långt tidigare. Därför startade han Remainly i Sverige, och Parweb i Norge. Remainly finns även på engelska.

Läs mer om hur parterapi fungerar på Remainly

Pandemins intåg i världen, med allt från begränsningar i livet till att vistas mer än någonsin i hemmet, har satt sina spår i många relationer. Flera undersökningar visar på att fler än någonsin separerar eller skiljer sig – men många av de faktorer som ligger bakom problemen går att göra något åt, sägerAndreas.

Relationsexpertens tips och råd

Andreas L. Narum berättar också att nyckeln till att lyckas komma tillbaka till varandra i sin relation är att använda sig av välbeprövade metoder– såsom just parterapi.

– Många upplever att de har för många krav på sig samtidigt, De ska vara världens bästa förälder och partner , hinna med att träna och samtidigt prestera på topp på jobbet, vilket oftast är en utmaning att få ihop.

Han berättar att det då handlar om att se varandras perspektiv och se till att de kanske kan lyckas i en av rollerna åt gången – och inte samtidigt.

– Öva på att flagga för era egna behov så får båda en chans att ge sin partner det som den behöver.

Ett annat vanligt problem i förhållanden är skärmtid respektive tid med sin partner, där den sistnämnda ofta prioriteras bort. Den som upplever att den gör just det bör varje månad göra ”Gungstolstestet”.

– Tänk att du sitter på din gungstol 90 år gammal och ser tillbaka på livet. Vad kommer du känna var viktigast? Att svara på den där e-posten, eller ha högläsning för barnen? Att kolla sociala medier, eller att älska med sin partner?

Gör det till en vana att lägga in partid i kalendern. Lägg då bort skärmar och allt som har med jobb att göra, och gör det tydligt att "Nu är det bara vi", säger han och avslutar:

– Detta och väldigt mycket mer kan ni lära er mer om på Remainly.

Förbättra ditt förhållande - prova parterapi på Remainly idag!

Vår psykolog och parterapeut Andreas Narum kommer, genom inspelade och inspirerande videoinstruktioner och tillhörande övningar, lära er beprövade metoder som hjälper par att lösa vanliga relationsproblem.

Oavsett om ni har utmaningar i vardagen eller befinner er i en krissituation, så har vi en relationsstig som är utformad  för just era behov.


Registrera dig gratis här ->

Fler artiklar om relationer

Alla priser är per par. Prova kostnadsfritt i 7 dagar.